Goede leeromstandigheden voor kinderen op Oegandese scholen

Oeganda is een Oost Afrikaans land, gelegen op de evenaar.
De bevolking leeft voornamelijk van landbouw en visserij. Oeganda is een vruchtbaar land met grote bodemrijkdommen, maar het behoort nog steeds tot de groep armste landen ter wereld.
De omstandigheden van de naar schoolgaande kinderen zijn vaak erbarmelijk: schoolgebouwen laten te wensen over en de toiletten zijn vaak vies en stinken. Het belang van goede hygiëne is groot, kinderen worden minder vaak ziek en kunnen naar school blijven gaan.
Het afgelopen jaar 2022 is er weer veel veranderd bij het project Tugende.
Er is een nieuwe keuken gebouwd en er is begonnen met de bouw van een grote ruimte, die gebruikt kan worden als eetkamer en om te studeren of spelletjes te doen.

IMG-20220601-WA0008

Steven Kibira, geboren en getogen in Oeganda woont nu in Nederland en heeft met zijn vrouw Meike de stichting Tugende Africa opgericht. Het doel is: “Verbeteren van de algehele hygiëne en hiermee gezondheid van kinderen op scholen in Oeganda door het vervangen van het sanitair en het verbeteren van de watervoorziening” 

Omdat Tugende Africa gelooft in investering in het land zal de bouw van de toiletten voor 100% door lokale mensen worden gedaan en zullen alle materialen lokaal worden ingekocht. Zo kan een groot deel van de lokale omgeving profiteren van de bouw van de toiletten.
Op de website van de stichting www.TugendeAfrica.nl ziet u de meest recente foto’s van de projecten die al tot stand gekomen zijn.
De oprichter van de stichting, Steven Kibira is een oud-collega van één van onze diakenen