Witte Kerkje organiseert Onderwegdiensten op vroege zondagochtend

Al jarenlang is het een traditie in Het Witte Kerkje in Huis ter Heide: de Onderwegdiensten. Op zomerse zondagochtenden, om negen uur, een korte kerkdienst. Ook deze zomer worden ze weer georganiseerd (naast de normale tien uur-kerkdiensten, die ook gewoon doorgaan).

De diensten zijn oorspronkelijk bedoeld voor vakantiegangers, die (mogelijk in korte broek) op de vroege zondagmorgen naar de kerk willen gaan. Om vervolgens de dag fietsend, tennissend of zwemmend door te kunnen brengen. En in tientallen jaren is er weinig veranderd: het tijdstip, de korte duur (een half uurtje) en ook de verse koffie zijn nog altijd hetzelfde.

De eerste Onderwegdienst is op zondag 7 juli, voorganger die zondag is Cees Baan. En het thema is: ‘Vriend voor het leven’. Baan beschrijft de Onderwegdiensten als volgt: “De ingrediënten van een ‘onderweg’ moment in Het Witte Kerkje zorgen voor een persoonlijke, geestelijke APK-ervaring. Kort en krachtig een uitleg over de mooiste Bijbelverhalen. Verhalen met een Rode Draad naar jouw actualiteit en onze toekomst. Verhalen om in je zak te steken…”

De voorgangers van de Onderweg-serie in 2024 vormen een bont gezelschap. Cees Baan: “Er is nog een extra reden om dat halve uurtje te bezoeken. Het speciale liedboekje met een Top Twintig van louter klassieke en vertrouwde psalmen en gezangen. De organisten zorgen ervoor dat je elk lied uit volle borst mee kunt en wil zingen.” Andere voorgangers komende zomer zijn Cor Hoogerwerf, Marja van der Horst, Pieter Oskamp, Jan Compagner, Caroline Bezemer, René Wichers en Gert van Asselt. U bent van harte welkom, van 7 juli tot en met 25 augustus, om 09.00 uur in Het Witte Kerkje aan de Amersfoortseweg in Huis ter Heide.