Het Witte Kerkje aangesloten bij Wijdekerk

Sinds deze maand staat Het Witte Kerkje op de kaart op www.wijdekerk.nl. En dat bedoelen we letterlijk. ‘Wij de kerk’ is een initiatief van een groep christenen die LHBTI+ zijn, en zij houden op een kaart bij welke kerken open staan voor LHBTI+-mensen. Niet iedereen heeft tenslotte de moed om te vragen hoe het beleid van een kerk is, als hij er binnenstapt. Op deze kaart kun je dat bekijken, en weet je dus of je welkom bent.
We hebben ons als Het Witte Kerkje op de kaart laten zetten, omdat iedereen bij ons welkom is. We zijn een kerkgemeente voor iedereen, dat kun je elke zondag zien: leden van onze kerk hebben de meest uiteenlopende leeftijden en beroepen (gehad) en vinden elkaar ondanks dat hun ‘religieuze kleur’ best kan variëren. Alle kleuren zijn welkom. Bovendien reiken we graag onze hand. Want omzien naar elkaar is belangrijk in onze kerk. En dan bedoelen we dus: omzien naar iedereen. Daarom is het met trots én vanzelfsprekendheid dat wij LHBTI+-mensen welkom heten als bezoeker en als lid, je kunt je bij ons laten dopen en belijdenis doen, je mag deelnemen aan het avondmaal, je mag vrijwilliger zijn (graag zelfs) en ook kerkelijke ambten vervullen.

Al meer dan 160 jaar laten mensen die samen hun weg willen vervolgen hun relatie (in)zegenen in Het Witte Kerkje. Ook LHBTI+-mensen kunnen in onze kerk een zegen ontvangen. En iedereen die dat wil weten, kan dat dus vanaf nu lezen op www.wijdekerk.nl.