kosters-duo gezocht

Wij zijn op zoek naar een kosters-duo

Op dit moment zijn we dringend op zoek naar een kosters-echtpaar of duo. Aan onze gemeente zijn op dit moment vier kosters verbonden. Als kosters duo bent u/ zijn jullie de spin in het web van een geloofsgemeenschap. U/ jij bent bereid om tegen een vrijwilligersvergoeding tot ca. vijfentwintig weekenden per jaar de dienst op zondagmorgen organisatorisch mogelijk te maken. Een vriendelijke en hulpvaardige persoonlijkheid is voor ons belangrijk. Affiniteit met ons gedachtengoed is een pré.
Het is tevens mogelijk om de bijbehorende woning op termijn te huren. Kosterwerkzaamheden en de dienstwoning worden met elkaar verrekend. 

De werkzaamheden betreffen -zonder volledig te kunnen zijn- op de zaterdag voorafgaand aan de dienst; 
de schoonmaak van de kerk.
Ook het gereed maken van de liturgie- kerkborden maakt onderdeel uit van de taak.
Het voorbereiden van koffie en thee voor de nazit van zondagmorgen.
De geluidsinstallatie checken.
Vaak is dit ook het moment dat de organist komt oefenen voor de zondagsdienst.

De zondagdienst is vanaf 10.00 uur. Dit betekent dat het kostersduo vanaf 9.00 uur aanwezig is en afsluit na vertrek van de laatste gemeenteleden. Dit is meestal tussen half twaalf en twaalf uur.
De verwarming dient te worden ontstoken.
De geluidsinstallatie dient te functioneren.
Koffie en thee wordt gezet.
Ontvangst predikant vanaf ca. 9.40 uur.
Vanaf kwart voor tien het luiden van de klokken.
Het ontsteken en doven van de paaskaars.
Het tevoorschijn halen en opbergen van het tafelzilver.

We bieden met andere woorden een mooie vrijwilligers werkomgeving welke vraagt om aandacht en zorgvuldigheid. 

Tevens kan het zijn dat naast de weekenden door de week een beroep gedaan wordt op het kosterschap. Dit i.v.m. overlijden van bijvoorbeeld gemeenteleden en anderen van buiten onze gemeenschap. Ook trouwerijen vinden met regelmaat plaats waarbij onze gemeente ook als trouwlocatie van de Gemeente Zeist wordt gebruikt. Ook wordt er soms gerepeteerd door koren en muziekverenigingen. Voor al deze werkzaamheden vindt een separate vergoeding plaats.

Procedure

Bij belangstelling voor deze mooie vacature, verzoek ik om een email te sturen naar de heer. T.J. van der Leij, kerkrentmeester het Witte Kerkje:

E-mail: tjvdleij@hetnet.nl

Telefoon: 06 415 115 76

 

Bij voldoende belangstelling volgt een gesprek waarbij we proberen vast te stellen of u/ jij voor ons de juiste persoonlijkheid bent die we zoeken.