Onderwegdiensten

Het fenomeen ‘Onderwegdienst’ bestaat in Nederland al sinds 1947. Oorspronkelijk waren het korte diensten, bedoeld voor mensen die onderweg zijn maar toch een kerkdienst wilden meemaken. Vandaar dat deze diensten ontstonden langs drukke wegen of in recreatiegebieden. Tegenwoordig verplaatsen mensen zich veel makkelijker en wordt ‘onderweg’ meer figuurlijk bedoeld. Er vinden nu onderwegdiensten plaats in onder andere Zwijndrecht, Heerenveen, Hoog- Soeren en Blauwkapel.

Sinds 1961 wordt in Het Witte Kerkje in Huis ter Heide, gelegen aan de (toen drukke) verbindingsweg tussen Utrecht en Amersfoort, ook een ‘Onderwegdienst’ gehouden.

In de overdenking probeert de voorganger actuele zaken of gebeurtenissen uit het dagelijks werk te verbinden met teksten uit de bijbel. De dienst duurt ongeveer 30 minuten en is oecumenisch van karakter.
De voorgangers zijn dit seizoen een mengeling van bekende en nieuwe gezichten en van verschillende leeftijden.

De diensten beginnen telkens om 9.00 uur en na afloop staat er een kopje koffie of thee klaar.
De collecte in de dienst is bestemd voor bestrijding van de onkosten, bij de uitgang staat een bus waarin we uw bijdrage vragen voor ons diaconale project Carmen. We hopen op inspirerende diensten. Mogen we u ook een keer verwelkomen?

Data onderwegdiensten

16-jun - Cees Baan

23-jun - Bart van Empel

30-jun - Wilma Blaak

7-jul - Els van der Wal

14-jul - Jan Bloemendal

21-jul - Jan Visser

28-jul - Ricardo Kok

4-aug - Henk de Vries

11-aug - Caroline Burger

18-aug - Arjen Vaartjes

25-aug - Cees Baan