Boeiende lezingen in 't Witte Kerkje

Op dinsdag 19 maart zal classica Ingrid van Neer- Bruggink ons meenemen in het boeiende leven van de kerkvader Augustinus in een presentatie getiteld ‘Het kleurrijke leven van Augustinus’. Deze presentatie belicht het leven van Augustinus aan de hand van citaten uit de Confessiones en de indrukwekkende 15e- eeuwse frescocylus, een ‘stripverhaal over Augustinus’ geschilderd door Gozzoli.

De scherpzinnige jonge Augustinus wilde niet zomaar geloven, maar eerst bewijzen zien dat het christelijk geloof het beste was. Jarenlang zocht hij zoals Griekse filosofen naar de echte kennis, waarheid, geluk. Pas op zijn 32e, inmiddels intellectueel overtuigd, liet hij zich dopen. Daarna groeide hij uit tot de belangrijkste kerkvader van het westerse christendom. In deze presentatie ligt de nadruk op de bekering tot het christendom en de betekenis van Augustinus.

Adriaan Plantinga, Rondje dwars door de tuin

Op donderdagavond 28 maart klinkt pianowerk van onder meer Scarlatti, Chopin, Liszt en Ravel. Alle aspecten van het klavierspel komen aan bod: verstild werk van Liszt, het glasheldere geluid van Scarlatti, de meeslepende derde Ballade van Chopin en het klatergoud van Jeux d’eau van Ravel. Hoogtepunten uithet tijdloze repertoire en enkele minder bekende, maar zeker niet minder mooie werken brengt predikant en pianist Adriaan Plantinga ten gehore. Fijnzinnig touché koppelt hij in zijn muziekspel aan stromende energie. Met een korte toelichting bij de werken neemt hij u mee op deze afwisselende reis door de tijd.

Beide avonden zijn vrij toegankelijk vanaf 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor koffie en thee. Een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten wordt gevraagd. Er is voldoende parkeergelegenheid bij Het Witte Kerkje. Van harte uitgenodigd!